1233764.jpg

This laughing Buddha is regarded as one of the most auspicious Gods of Wealth. It brings prosperity, success and financial gains to the house.

Nytpäs törmäsin mielenkiintoiseen aiheeseen nimittäin näihin Buddhapatsaisiin. Otimpa selvää asiasta ja huomasin että nämä 2 Budhapatsastani eivät kuvaakaan Buddhalaisuuden luojaa Gautama Buddhaa vaan Naurava Buddha on inkarnaatio Maitreya Buddhasta ( eli tulevaisuuden Buddhasta) jonka ennustetaan seuraavan Gautama Buddhaa.

Tämä kullanvärinen Buddha, joka kantaa täysinäistä astiaa päänsä päällä on HYVINVOININ JUMALA. Tämä jumala edustaa varakkuuden ja onnistumisen/menestymisen tavotteita sekä kaikkia finanssi tavoitteita.

1234505.jpg

This Buddha carries a cloth SACK WHICH NEVER EMPTIES. It represents Abudance, Happiness and Prosperity !!!

Toinen omistamani Buddha on kuinkas sattuikaan rahalipas. Hän kantaa säkkiä, mikä ei koskaan mene tyhjäksi. Pusissa on karkkeja lapsille, ruokaa, arvoesineitä, riisintaimia etc. Tämä naurava Buddha symbolisoi HYVÄÄ ONNEA, TYYTYVÄISYYTTÄ JA RUNSAUTTA.

Tällaisten symbolisten esineitten asettelu on tarkkaa puuhaa ja siihen liittyy Feng Shuin oppeja. Tuollainen kullanvärinen Hyvinvoinnin jumala asetetaan n. puolen metrin korkeuteen (30" tarkasti) kohti pääovea. Näin Buddha tervehtii energioita, jotka tulevat ovesta ja muuttaa ne varakkuudeksi. Jos tämä ei ole mahdollista, paras asema on pitää hänet sivupöydällä tai nukkapöydällä diagonaalisesti vastapäätä pääovea.

Feng shuin mukaan säkkiä kantava jumala voi olla missä vaan kotiasunnossa, työpaikalla tai temppelissä (tai omalla kotialttarilla)

1234565.jpg

THREE WISE MONKYES : Hear no evil, Speak no evil, See no evil. this is simply a Japanese Golden Rule. Some simply take the proverd as a reminder NOT TO BE SNOOPY, NOSY AND GOSSIPY !!!

Ja nyt kun vauhtiin päästiin otin selvää myös näistä KOLMESTA VIISAASTA APINASTA.  Ne kertovat meille: HEAR NO EVIL, SPEAK NO EVIL, SEE NO EVIL ! Tämä on yksinkertainen Japanilainen KULTAINEN SÄÄNTÖ : eli älä kuuntele mitään pahaa, älä puhu itse mitään pahaa, älä katso mitään pahaa!

Jotkut pitävät näitä apinoita yksinkertaisesti muistutuksena siitä, ettei ihmisen pitäisi olla nenäkäs ja juoruileva. Aikaisemmin 3 apinaa yhdistettiin pelottavaan kuusikätiseen Vairakilaya kulttiin ja tämän kultin opetusten mukaan , jos emme kuule, näe tai puhu pahaa , säästymme itse pahalta !!! Tämä uskomus toistuu myös englantilaisessa sanonnassa SPEAK OF THE DEVIL - AND THE DEVIL APPEARS .