1233764.jpg

  Tässäpä kuva patsaasta, joka saa minut aina hyvälle tuulelle.Länsimainen ihminen voisi luulla, että kyseessä on vain HUMORISTINEN PATSAS  lihavasta ihmisestä. Mutta tämän hahmon taakse kätkeytyykin Buddhalaisuuden koko kiehtova maailma. Kuvassa oleva Buddha on tyypillinen Kiinalainen lihava hahmo. On hyvä tietää, että hilpeän veikon pulleus johtuu siitä, että hän pitää vatsasssaan maailman ongelmia.

Miksi Buddha sitten hymyilee? Buddha on tajunnut olemassaolon luonteen. Elämä on pohjimmiltaan kärsimystä ja siksi hän hymyilee, koska on tajunnut tämän. Buddha eli valaistunut on kulkenut henkisen kehityksen polkua ja ymmärtää nyt 4 jaloa totuutta : 

 -elämä on kärsimystä -kärsimyksen aiheuttaa elämänjano, -kärsimys lakkaa, kun elämänjano sammuu, -elämänjano sammuu, kun kuljetaan jaloa 8-osaista tietä.

8-osaisen tien osat ovat : -OIKEA OIVALLUS =  neljän jalon perustotuuden käsittäminen, -OIKEA MIELI = vapaus himosta, pahansuopaisuudesta ja julmuudesta, -OIKEA PUHE = pidättäytyminen valheesta, juoruista ja epäystävällisistä sanoista, -OIKEA TOIMINTA = tappamisen, varastamisen ja sukupuolisen väärin käyttäytymisen välttäminen, OIKEA ELINKEINO = ei orja- tai myrkkykauppias, väkijuomien tekijä tai aseseppä, OIKEA PYRKIMYS = pyrkimys estää pahan syntyä, OIKEA VALPPAUS = pyrkimys tietoisuuteen kaiken väliaikaisuudesta. Mietiskely. OIKEA KESKITTYMINEN = mietiskelyn harjoittaminen.

EHKÄ LÄNSIMAISENKIN IHMISEN OLISI HELPOMPI HYMYILLÄ JA LÖYTÄÄ HUUMORIA MYÖS ITSESTÄÄN, JOS HÄN OMAKSUISI BUDDHALAISEN AJATUSMAAILMAN ?

In Photo thursday the challenge this time was humoristic. This tiny statue makes me smile every time I look at it. Why is he smiling? If you search information behind this statue you'll find a whole new world, a new  yet old way of thinking : Buddhism !

The Buddha is smiling because he understod the meaning of life. Life is suffering. It isn't supposed to be easy. To find this thruth one must search the FOUR NOBLE TRUTHS : - There is suffering, - There is cause of suffering - craving, - There is cessation of suffering, - There is A WAY leading to the cessation of suffering - THE NOBLE EIGHTFOLD PATH:

The Noble eightfold Path is the way to the cessation of suffering, the fouth part of the Four Noble Truths.

PERHAPS IT WOULD BE EASYER TO WESTERN PEOPLE TOO TO SMILE TO THEYSELF IF THEY ONLY KNEW A LITTLE BIT OF BUDDHISM ?