Orava

Orava

Olet orava! Vaikka olet taipuvainen kiivailuun ja jossain määrin toisten hyväksikäyttämiseen, monet silti pitävät tarmokkuudestasi. Sinun voi olla vaikea päästää irti vanhoista tavaroista.

Oravan ruokalistalle kuuluu kuusen ja männyn käpyjä, sekä sieniä, kukkia ja marjoja. Orava syö tunnissa noin 24 männyn käpyä. Tupsukorvilla on tapana jemmata ravintoa joko maahan tai puiden oksille. Alkukesällä oravalla on hieman ongelmia ruokavaliossaan, sillä kävyt ovat jo pudottaneet siemenensä.

Oravan pallomainen pesä on läpimitaltaan 25 - 40 senttimetriä, ja pesän sisälämpötila pysyy 15 - 20 asteen tuntumassa talvellakin, sillä orava sulkee pesän oviaukon sisään mennessään. Rakentamisessa on usein hyödynnetty ihmisiltä pihistettyä vuorivillaa.

Vihastuessaan vilkasliikkeinen orava huiskii äkäisesti hännällään ja esittää äänekkäitä vastalauseita. Orava viihtyy parhaiten yksin, ja naaraat ajavat muut naaraat pois reviiriltään. Toisaalta kurrepariskunta voi viettää talvella yhteisiä öitä samassa pesässä. Oravien elinalue on tavallisesti muutamia hehtaareja.

TESTAA MIKÄ SINÄ OLET : eläintesti löytyy täältä

1819790.jpg

1819792.jpg